<

Nieuws

Bidox ontzwavelingsinstallatie voor stortgas gerealiseerd

Bidox Vink 170316
By JaapK

Colsen realiseert BIDOX installatie ten behoeve voor ontzwaveling van stortgas

Eind 2016 heeft Colsen opdracht gekregen van Afvalverwerking Vink in Barneveld om stortgas te ontzwavelen. Door de hoeveelheid stortgas (ca. 1.000 m³/uur) en concentratie H₂S (circa 5.500 ppm) is de grootste enkelvoudige BIDOX in het programma van Colsen ontworpen. De BIDOX tank heeft een diameter van 5 m en is 12 m hoog.

De BIDOX zal de H₂S op biologische wijze verwijderen, waarbij vanwege een lage pH geen elementair zwavel gevormd zal worden. Daarnaast kenmerkt de BIDOX zich als een onderhoudsarme en weinig energie consumerende oplossing voor de verwijdering van H₂S. In de periode januari – maart 2017 is de BIDOX installatie opgebouwd en in april 2017 wordt deze opgestart. Colsen levert de BIDOX installatie turn key aan Vink.

Over Vink :
Al decennia is Vink een begrip op het gebied van afvalverwerking. Met een eigen verwerkingsinrichting en alle benodigde certificaten, heeft u de zekerheid dat er op de juiste wijze wordt omgegaan met inzamelen en verwerken van afvalstromen. Voor een uitgebreide dienstverlening, op het gebied van bedrijfsafval kunt u op de Vink website terecht.

Over Colsen:
Colsen opereert wereldwijd en haar business scope omvat naast technologie-ontwikkeling ook de levering van installaties en producten & diensten op het gebied van waterbehandeling, productie van duurzame energie en de bescherming van het milieu. Dankzij onze expertise en onze technologische ontwikkelingen, kan Colsen aan haar opdrachtgevers integrale, klant-specifieke en duurzame ontwerpen en installaties leveren, waarin we minimale kosten en een gunstige ecologische footprint combineren met maximale milieu-efficiëntie en economisch voordeel.

Blijf op de hoogte van onze laatste ontwikkelingen

Blijf op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van de aanpak van milieuproblemen.